Uncategorized

Ανοίγει στις 7 το πρωί και λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία Κολωνακίου

Ο Μίμης Φούκας υποδέχεται τους Αθηναίους για φαγητό, καφέ και ποτό στο καλαίσθητο μαγαζί «Mayor»

Ο Μίμης Φούκας είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζει, όσο λίγοι στο χώρο του, πώς να δημιουργεί καλαίσθητα μαγαζιά για καφέ, φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Πριν από περίπου δύο δεκαετίες αποτελούσε την «ψυχή» του Sea Satin της Μυκόνου στήνοντας υπέροχα πάρτι που έμειναν στην ιστορία, αφού κατάφερνε να ανακατεύει με μαεστρία διάσημους με ανώνυμους πελάτες.

Αργότερα επιχείρησε να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του νησιού των ανέμων στην Αθήνα, και ειδικότερα στο Κολωνάκι, ενώ ακολούθησε το δικό του εστιατόριο Rocca Cookery, όπου συνδύαζε ελληνική με ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα, προσφέροντας στους πελάτες ανεμπόδιστη και απαράμιλλη θέα στη θάλασσα και τα νησιά της Δήλου, της Σύρου και της Τήνου. Τα πιάτα εκεί είναι φτιαγμένα από φρέσκα υλικά τοπικής προέλευσης και σερβίρονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά γαρίδας με φρέσκια ντομάτα και αστακό μπισκότο που προσφέρονται σε ένα τηγάνι ή η πιατέλα φρέσκων θαλασσινών.

Τώρα, ο Μίμης Φούκας αποφασίζει να επιστρέψει στην πρωτεύουσα και θα υποδέχεται τους πελάτες στο Κολωνακιώτικο Mayor, όπου έχει προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, opening party. Το all day μαγαζί του Νίκου Δημητρουλόπουλου αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό που ακολουθεί τον κ. Φούκα τόσα χρόνια.

Το Mayor ανοίγει από τις 7 το πρωί για καφέ και αργότερα για brunch και lunch με φίλους ή συναδέλφους, διαθέτοντας τρία ολοκληρωμένα μενού με την υπογραφή του σεφ Ιωσήφ Σικιανάκη αλλά και ψάρια σερβιρισμένα a la Μίμης, όπως μόνο ο ίδιος ξέρει. Όταν βραδιάζει, το μαγαζί λειτουργεί (και) ως cocktail bar διαθέτοντας μια τεράστια ποικιλία κρασιών και κάνοντας ακόμη ομορφότερα τα βράδια με τις μουσικές επιλογές. Το Mayor βρίσκεται στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 19 – 20 στο Κολωνάκι και λειτουργεί αποκλειστικά για εμβολιασμένους εντός του χώρου, ωστόσο και για τους υπόλοιπους υπάρχουν τραπέζια στο πεζοδρόμιο με σόμπες. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 210.3648156.  

https://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/7900056/o-mimis-foukas-ypodechetai-tous-athinaious-gia-fagito-kafe-kai-poto-sto-kalaisthito-magazi-mayor